Повлечете

Како да повлечете пари од IQ Option


Како да подигнам пари?

Вашиот начин на повлекување ќе зависи од начинот на депозит.

Ако користите е-паричник за депонирање, ќе можете да повлекувате само на истата сметка на е-паричник. За да повлечете средства, направете барање за повлекување на страницата за повлекување. Барањата за повлекување се обработуваат од IQ Option во рок од 3 работни дена. Ако се повлечете на банкарска картичка, на платниот систем и на вашата банка им треба дополнително време за да ја обработат оваа трансакција.

Условите може да варираат во зависност од локацијата. Ве молиме контактирајте со Поддршка за прецизни упатства.

1. Посетете ја веб-локацијата IQ Option или мобилната апликација

2. Најавете се со е-пошта или социјална сметка.

3. Изберете го копчето „Повлекување средства“.

Ако сте на почетната страница на IQ Option, изберете „Повлекување средства“ на десниот панел.
Како да повлечете пари од IQ Option
Ако сте во трговската соба, кликнете на иконата Профил и изберете „Повлечете средства“.
Како да повлечете пари од IQ Option
4. Ќе бидете пренасочени на страницата за повлекување. Изберете метод за повлекување, како што е Skrill, внесете ја е-поштата и наведете ја сумата што сакате да ја повлечете (минималната сума за повлекување е 2 УСД).
Како да повлечете пари од IQ Option
5. Вашето барање за повлекување и статусите за повлекување се прикажани на страницата за повлекување.
Како да повлечете пари од IQ Option
Како да повлечете пари од IQ Option


Како да повлечете пари од трговската сметка на банкарска картичка?

За да ги повлечете вашите средства, одете во делот Повлечете средства. Изберете начин за повлекување, наведете го износот и другите потребни детали и кликнете на копчето „Повлечете средства“. IQ Option прави најдобро за да ги обработи сите барања за повлекување во текот на истиот ден или следниот ден ако е надвор од работното време во работните денови (со исклучок на викендите). Имајте предвид дека може да потрае малку подолго за да се обработат меѓубанкарските плаќања (од банка до банка).

Бројот на барања за повлекување е неограничен. Износот за повлекување не треба да го надминува тековниот износ на трговско салдо.

*Повлекувањето на средствата ги враќа парите кои биле уплатени во претходната трансакција. Така, износот што можете да го повлечете на банкарска картичка е ограничен на износот што сте го депонирале со таа картичка.

Додаток 1 покажува дијаграм на тек на процесот на повлекување.

Следниве страни се вклучени во процесот на повлекување:

1) IQ Опција

2) Банка што презема – партнерска банка на IQ Option.

3) Меѓународен платен систем (IPS) – Visa International или MasterCard.

4) Издавачка банка – банката што ја отворила вашата банкарска сметка и ја издала вашата картичка.

Имајте предвид дека на банкарската картичка можете да го повлечете само износот на вашиот првичен депозит направен со оваа банкарска картичка. Ова значи дека можете да ги вратите вашите средства на оваа банкарска картичка. Овој процес може да потрае малку подолго од очекуваното, во зависност од вашата банка. IQ Option веднаш ги префрла парите во вашата банка. Но, може да потрае до 21 ден (3 недели) за да се префрлат пари од банката на вашата банкарска сметка.

Доколку не ги добиете парите на 21-виот ден, IQ Option ве замолува да подготвите извод од банка (со лого, потпис и печат доколку е печатена верзија; електронските верзии мора да бидат испечатени, потпишани и со печат од банката) кој опфаќа периодот од датумот на депонирање (на овие средства) до тековниот датум и испратете го на [email protected] од е-поштата поврзана со вашата сметка или до службеникот за поддршка на IQ Option преку разговор во живо. Би било неверојатно доколку можете да им доставите и е-пошта на претставникот на банката (лицето кое ви го доставило изводот од банката). IQ Option потоа ќе ве замоли да ги информирате веднаш штом ќе го испратите. Можете да контактирате со IQ Option преку разговор во живо или преку е-пошта ([email protected]). Ве молиме имајте предвид дека вашиот банкарски извод мора да содржи информации за вашата банкарска картичка (првите 6 и 4 последни цифри од нејзиниот број).

IQ Option ќе се потруди да ја контактира вашата банка и да и помогне да ја најдат трансакцијата. Вашиот банкарски извод ќе биде испратен до агрегаторот за плаќања, а истрагата може да потрае до 180 работни дена.

Ако повлечете износ што сте го депонирале истиот ден, овие две трансакции (депозит и повлекување) нема да се одразат на изводот од банката. Во овој случај, ве молиме контактирајте ја вашата банка за појаснување.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)


Колку време ми е потребно за повлекувањето што го направив со банкарски трансфер да стигне на мојата банкарска сметка?

Стандардниот максимален рок за банкарски трансфери е 3 работни дена и може да потрае помалку. Сепак, исто како што некои болето се обработуваат за помалку време, на други можеби ќе им треба цело време на терминот.


Зошто IQ Option го смени минималниот износ за повлекување банкарски трансфер на 150,00 BRL?

Ова е нов минимален износ за повлекување само за банкарски трансфери. Ако изберете друг метод, минималниот износ е сè уште 4 BRL. Оваа промена беше неопходна поради големиот број на повлекувања обработени со овој метод при ниски вредности. За да се почитува времето на обработка, IQ Option треба да го намали бројот на повлекувања дневно, без да влијае на квалитетот на истите.


Се обидувам да подигнам помалку од 150,00 BRL со банкарски трансфер и добивам порака да контактирам со поддршката. Те молам договори ми го.

Ако сакате да повлечете сума под 150 BRL, треба само да изберете друг начин на повлекување, на пример електронски паричник.


Кои се минималните и максималните износи за повлекување?

IQ Option нема ограничувања за минималниот износ за повлекување - почнувајќи од $2, можете да ги повлечете вашите средства на следната страница: iqoption.com/withdrawal. За да повлечете сума помала од 2 долари, ќе треба да контактирате со тимот за поддршка на IQ Option за помош. Специјалисти за IQ Option ќе ви ги обезбедат можните сценарија.


Дали треба да дадам документи за да направам повлекување?

Да. Треба да го потврдите вашиот идентитет за да ги повлечете средствата. Потврдата на сметката е неопходна за да се спречат лажни финансиски трансакции на сметката.

За да го поминете процесот на верификација, љубезно ќе бидете замолени да ги поставите вашите документи на платформата користејќи ги линковите дадени подолу:

1) Фотографија од вашата лична карта (пасош, возачка дозвола, национална лична карта, дозвола за престој, потврда за идентитет на бегалци, патување со бегалци пасош, избирачка лична карта).

2) Ако сте користеле банкарска картичка за депонирање пари, ве молиме поставете копија од двете страни на вашата картичка (или картички ако сте користеле повеќе од една за депонирање). Запомнете дека треба да го скриете вашиот CVV број и да ги држите видливи само првите 6 и последните 4 цифри од бројот на вашата картичка. Ве молиме проверете дали вашата картичка е потпишана.

Ако користите е-паричник за депонирање средства, треба да испратите IQ Option само скенирање на вашата лична карта.

Сите документи ќе бидат потврдени во рок од 3 работни дена откако ќе поднесете барање за повлекување.


Статуси за повлекување. Кога ќе биде завршено моето повлекување?

1) Откако ќе се поднесе барање за повлекување, тој го добива статусот „Барано“. Во оваа фаза, средствата се одземаат од состојбата на вашата сметка.

2) Штом IQ Option ќе започне со обработка на барањето, го добива статусот „Во процес“.

3) Средствата ќе бидат префрлени на вашата картичка или е-паричник откако барањето ќе го добие статусот „Испратени средства“. Ова значи дека повлекувањето е завршено на страната на IQ Option и вашите средства повеќе не се на системот IQ Option.

Може да го видите статусот на вашето барање за повлекување во секое време во вашата историја на трансакции.

Времето кога ќе ја примите уплатата зависи од банката, платниот систем или системот на е-паричник. Тоа е приближно 1 ден за е-паричници и обично до 15 календарски дена за банките. Времето за повлекување може да се зголеми од платниот систем или вашата банка и IQ Option нема никакво влијание врз тоа.


Колку време е потребно за да се процесира повлекувањето?

За секое барање за повлекување, на специјалистите за IQ Option им треба малку време да проверат сè и да го одобрат барањето. Ова е обично не повеќе од 3 дена.
Како да повлечете пари од IQ Option
IQ Option треба да се увери дека лицето што го поднесува барањето сте навистина вие, за никој друг да не може да пристапи до вашите пари.

Ова е неопходно за безбедноста на вашите средства, заедно со процедурите за верификација.

После тоа, постои посебна процедура кога се повлекувате на банкарска картичка.

На вашата банкарска картичка можете да го повлечете само вкупниот износ депониран од вашата банкарска картичка во последните 90 дена.

IQ Option ви ги испраќа парите во истите 3 дена, но на вашата банка и треба уште малку време за да ја заврши трансакцијата (поточно, откажување на вашите плаќања кон нас).

Алтернативно, можете да ги повлечете сите ваши профити во е-паричник (како Skrill, Neteller или WebMoney) без никакви ограничувања и да ги добиете парите во рок од 24 часа откако IQ Option ќе го заврши вашето барање за повлекување. Ова е најбрзиот начин да ги добиете вашите пари.
Како да повлечете пари од IQ Option
Thank you for rating.
ОДГОВОРИ НА КОМЕНТАР Откажи го одговорот
Ве молиме внесете го вашето име!
Ве молиме внесете точна адреса за е-пошта!
Ве молиме внесете го вашиот коментар!
Полето g-recaptcha е задолжително!

Остави коментар

Ве молиме внесете го вашето име!
Ве молиме внесете точна адреса за е-пошта!
Ве молиме внесете го вашиот коментар!
Полето g-recaptcha е задолжително!