Mjaft për sot. Kur duhet të ndaloni tregtimin në IQ Option?

Mjaft për sot. Kur duhet të ndaloni tregtimin në IQ Option?

Ju ndoshta keni filluar të tregtoni biznes duke menduar për mijëra dollarë në llogarinë tuaj së shpejti. Ju shpresoni për një transaksion të mirë që do t'ju sjellë pasuri shpejt dhe lehtë. Dhe që ju mund të shumëzoni një kapital të vogël në një pasuri.

Epo, nëse këto janë disa nga mendimet tuaja, kjo është plotësisht në rregull. Por mos bini në grackën e hapjes së transaksioneve të shumta vetëm për të rikuperuar humbjet ose për të fituar fitime të larta në një ditë të vetme. Ky është një gabim shpesh që nuk e bëjnë vetëm fillestarët. E bëjnë herë pas here edhe profesionistët.

Pas vendimeve të tilla fshihen emocione. Emocionet ju thonë të hyni në treg vazhdimisht, edhe nëse e dini se situata nuk është mjaft e favorshme. Pra, pyetja është kur është koha e duhur për të ndaluar tregtimin për sot?

Mjaft për sot. Psikologjia në tregti

Të kalosh orë të gjata para kompjuterit mund të jetë rraskapitëse. Monitorimi i lëvizjes së çmimeve, pritja e sinjaleve nga treguesit dhe ndjekja e tregjeve të tyre kërkon shumë vëmendje. Dhe kur jeni të lodhur, nuk jeni në gjendje të mendoni qartë. Kjo është arsyeja pse ju duhet të mësoni aftësinë për të thënë se kjo është e mjaftueshme për sot.

Mjaft për sot. Kur duhet të ndaloni tregtimin në IQ Option?
Humbja e tepërt çon në zhgënjim

Emocionet në tregti

Kur fokusoheni vetëm në fitimin e fitimeve të larta, por përjetoni humbje njëra pas tjetrës, mund të ndjeni zhgënjim, frikë dhe ankth. Por këto emocione janë këshilltarë të këqij. Në të njëjtën mënyrë, lakmia, vetëbesimi i tepërt, kokëfortësia ose eksitimi nuk do të bëjnë ndonjë të mirë për performancën tuaj.

Ju duhet të kuptoni veten në radhë të parë. Njihni reagimet tuaja, anët tuaja të forta dhe të dobëta. Kjo do t'ju ndihmojë të shmangni çdo humbje.

Krijoni një plan tregtar

Një pasuri nuk do t'ju vijë në një ditë të vetme si me një shkop magjik. Ju duhet të ndërtoni një plan tregtar solid dhe të punoni përmes tij. Duhet të lini mënjanë lakminë dhe të përgatiteni për përparim të ngadalshëm. Rregulloni planin gjatë rrugës. Nuk është e mundur të kryhen vetëm transaksione fituese.

Çfarë do të bëni kur transaksioni përfundon në humbje? A do të qëndroni në të për një kohë të gjatë apo do të mësoni një mësim dhe do të kontrolloni se çfarë shkoi keq?

Një tregtar i suksesshëm përfiton nga tregtitë e humbura. Ai i analizon ato dhe përmirëson taktikën për të ardhmen. Pranoni faktin që do të ketë humbje. Mësoni diçka prej tyre dhe vazhdoni.

Mos e teproni

Siç e kam përmendur tashmë, ju duhet të zhvilloni një plan të mirë tregtar. Ju nuk keni pse të uleni para tavolinës tuaj gjatë gjithë ditës. Nuk është e nevojshme të futni shumë transaksione në një seancë.

Më e rëndësishme është të hapësh një pozicion kur shanset për të fituar janë të larta. Dhe me një plan të mirë, vetëm disa transaksione mund të sjellin rezultate më të mira sesa mbitregtimi.

Mos u bëni një i varur nga tregtia

Varësia diktohet nga emocionet. Ose doni të shihni se si rriten paratë në llogarinë tuaj, ose duhet të rikuperoni humbjet menjëherë. Të dyja mënyrat mund të çojnë në humbjen e kontrollit dhe ekspozimin ndaj rrezikut të panevojshëm të shterimit të llogarisë.

Pra, kur mbani një plan në dorë dhe kërkon që të kaloni vetëm 2 orë në treg në ditë, qëndroni në të. Ndaloni kur të mbarojë koha dhe lëreni për seancën tjetër.

Mjaft për sot. Kur duhet të ndaloni tregtimin në IQ Option?
Mos u bëni të varur nga tregtia

Fjalët e fundit

Njohja e vetes është thelbësore kur bëhet fjalë për biznesin tregtar. Ju mund të përdorni pikat tuaja të forta dhe të dobëta në avantazhin tuaj.

Mbani nën kontroll emocionet. Mos tregtoni kur ndjeni se përqendrimi juaj zhduket.

Zhvilloni një plan tregtar dhe ndiqni atë. Ndaloni tregtimin sipas tij, pavarësisht nëse përfundoni duke fituar apo humbur. Neser eshte dite tjeter.

Përdorni veçorinë e mrekullueshme që IQ Option ka në ofertën e saj. Quhet një llogari demo falas dhe mund të rikarikohet me para virtuale. Provoni një qasje të re atje, testoni strategjinë tuaj dhe njihuni mirë me treguesit përpara se të kaloni në llogarinë e drejtpërdrejtë të IQ Option.

Ndani njohuritë tuaja në psikologjinë e tregtimit në seksionin e komenteve. Do ta gjeni poshtë sajtit.

Thank you for rating.
PËRGJIGJE NJË KOMENT Anulo përgjigjen
Ju lutemi shkruani emrin tuaj!
Ju lutemi shkruani një adresë të saktë emaili!
Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Kërkohet fusha g-recaptcha!
Lini një koment
Ju lutemi shkruani emrin tuaj!
Ju lutemi shkruani një adresë të saktë emaili!
Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Kërkohet fusha g-recaptcha!